حمید حکاکی (برند کوچ) و صادق دیباجی (مدیرعامل چارسوق)
در این مقاله قصد دارم چکیده گفتگوی ویدیو کوچینگ مدیران ارشد را که توسط آکادمی بین المللی کوچینگ فارسی زبان برگزار شده است را برای شما مخاطبان که شاید زمان لازم برای مشاهده کامل ویدیو را ندارید ارائه دهم.
کوچینگ: سفری است مشارکتی بین کوچ و مراجع، که کوچ به مراجع کمک می کند تا مراجع خلاقیت خودش را پیدا کند و جواب تمامی سوالهای مراجع از درون خود مراجع جواب داده میشود و تعریف دیگر میتواند این باشد که، کوچ به مراجع کمک میکند تا با بهترین خودش را ملاقات کند ، پتانسیل های واقعی مدیر محقق شده و تغییر دیدگاه در مدیر ایجاد شود.
کوچینگ مدیران ارشد (اجرایی) زیر مجموعه، بیزینس کوچینگ است که در واقع الهام دهنده به مدیران است تا تغییرات رفتاری در آنها روی دهد که این تغییرات تاثیرش نه فقط روی خود مدیر، بلکه بر روی افراد تحت تاثیر یا کنترل وی هم به طبع روی خواهد داد.(از طریق مدیر تحت تاثیر قرار خواهند گرفت).
داشتن تجربه در زمینه کوچینگ تخصصی از آن جهت شاید، حائز اهمیت باشد که در جلسه کوچینگ، مراجع می تواند ارتباط قوی تری با کوچ داشته باشد و یا بالعکس، و در آینده به طبع در هنگام انتخاب کوچ ها توسط مراجعان یا سازمانها، انتخاب با کوچ هایی است که تجربه و سابقه مدیریتی دارند.
تفاوت کوچین مدیران ارشد (executive coaching) با کوچینگ رهبری (Leadership coaching) این است که کوچینگ مدیران ارشد در لایه مدیران میانی و ارشد است ولی کوچینگ رهبری در لایه مدیرانCEO و مشاوران مدیران مطرح میشود.
استفاده از پرسشنامه در جلسات کوچینگ و پر کردن آنها توسط مراجع باعث میشود تا برآورد حاصله از جلسات و مواردی که مراجع باید برای جلسات بعدی آماده کنند مشخص شود. این عمل موجب میشود تا شفافیت بیشتری بین دو طرف حاصل شود.
مدیران چرا کوچ می گیرند:
1. کسب مهارت های جدید مثل تفویض اختیار
2. شیوه بازخورد دادن
3. مشاهده و بررسی یک مشکل خاص در بیزینس خودشان
4. ترفیع مهارت هایشان در شغل
5. بهبود عملکرد شخصی
6. افزایش فروش و سودآوری شرکت
7. برای رهبری کردن
8. برای پرسنل برندینگ
9. برای تحمل کردن
10. افزایش بهره وری