
کوچینگ فرآیندی است که به شما، در رسیدن به مسیر دلخواهتان (وضعیت مطلوبتان) در زمان بسیار کوتاه کمک میکند. تا موفقیتی را که در زندگی خواهان آن هستید به دستآورید. فرآیندی که به تنهایی نمیتوانید به آن دست پیدا کنید.
چرا به یک کوچ نیاز داریم؟
۱. بهینهسازی عملکرد
۲. رسیدن به بیشترین تواناییهای بالقوه
۳. افزایش اعتماد به نفس
۴. شناسایی نقاط قوت و ضعف
۵. بهبود استراتژیهای مدیریتی
۶. ایجاد تعادل بین کار و زندگی
کوچینگ فرآیندی است که در آن کوچ با قدرت سؤال و گوش دادن فعال به شما کمک میکند تا به پاسخ خاص خودتان دست پیدا کنید. و این پاسخ بهترین پاسخ هست. چون شما متخصص خودتان هستید. من فکر میکنم کوچینگ، مدل رهبری آینده خواهد بود.
چه کسانی میتوانند از کوچینگ بهرهمند بشوند؟
تیمهای کاری، بازنشستگان، رهبران تازه کار، کارآفرینان، مدیران ارشد، افراد مستعد، نیروهای تازه استخدام، صاحبان کسب و کارکوچک، دانشجویان، مدیران. اتفاقات زیادی در کوچینگ هست که من دوستشون دارم. به خصوص عاشق لحظهای “آها…” هستم. زمانی که مراجع میفهمد که نیاز به تغییر دارد، یا بهتر از آن خواستار تغییر هست. و این شوق و مشاهدهگری را از همان لحظه آغاز میکند. من عاشق کمک کردن به مردم هستم. عاشق کمک کردن به آدمها در مسیر گذر از چیزهایی که سرعت حرکتشان را میگیرد و نمیگذارد قوی عمل کنند. چیزهایی که مانع برای زیستن زندگیشان میشود. و حالا من این فرصت را دارم… که به سایر افرادی که مانند من تحصیلکرده، و متخصص هستند و سرمایهگذاری زیادی در حرفه خود کردند کمک کنم تا همه این قطعات را کنار هم بگذارند و به چیزی که واقعاً میخواهند برسند. به آنها کمک کنم تا از وضعیتگذار عبور کنند، و باقی عمر خود را با رضایت سپری کنند.
کوچ حرفهای
یک کوچ حرفهای یعنی کوچی که رازداری و عدم قضاوت دارد؛ یک کوچ حرفهای، احترام مراجعش را حفظ میکند و او را باور دارد و مراجع را حتی از خودش بهتر میشناسد. پس یک کوچ حرفهای، فردی است که باورهای درونیاش را به نمایش میگذارد؛ درعینحالی که قضاوت ندارد و در خدمت مراجع است.
چرا کوچینگ نسبت به سایر روشهای و تکنیکها تأثیر و ماندگاری بیشتری بر روی فرد میگذارد؟
۱- پاسخ به سؤالات و راه حلها از درون و ناخودآگاه خود مراجع است نه کوچ، در روشهای منتورینگ و مشاوره این منتور یا مشاور است که راه حل را به مراجع ارائه میکند.
۲- نگاه و رویکرد کوچینگ، نگاه آینده محور است نه گذشته محور بر خلاف روانشناسی.
۳- رویکرد و نگاه کوچینگ، رویکرد پرسش گرانه سقراطی و روانشناسی مثبت گرا میباشد.